Θα έρθει η μέρα που η γη θα εκλιπαρεί για τη ζωή της. Θα κλαίει με δάκρυα αίματος! Εσείς θα έχετε την ευκαιρία να την βοηθήσετε ή να την αφήσετε να πεθάνει. Όταν θα πεθάνει θα πεθάνετε και σεις. (John Hollow Horn, Oglala Lakota, 1932)

True or false ?

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

"Η απεργία θα σταματήσει μόνο με διάλογο"

Έκκληση στην κυβέρνηση για διάλογο ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις απηύθυνε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος ιδιοκτητών φορτηγών Γιώργος Τζωρτζάτος.
 
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», είπε πως η κυβέρνηση της ανοιχτής διαβούλευσης δεν ακούει τους 33.000 εργαζόμενους που απεργούν.

Πρόσθεσε ότι με τις τροπολογίες, η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά και ως εκ τούτου το θέμα εκ μέρους των ιδιοκτητών φορτηγών δεν κλείνει.

Τα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα θα ανοίξουν για όλους και όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες φορτηγών, είπε ο Γενικός Διευθυντής ΣΕΛΠΕ Αντώνης Ζαΐρης. Έκανε λόγο για μεγάλη ζημιά στην ήδη μειωμένη κίνηση του εμπορίου.

Η ζημιά από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μεταφορέων ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύριο εκτιμά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Όπως είπε, περισσότερα από 10.000 container παραμένουν αποκλεισμένα στα βασικά λιμάνια της χώρας, με άγνωστο το χρόνο παράδοσης.

Την ίδια ώρα, τροπολογία που κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή, προβλέπει αυστηρότερες ποινές για τους ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης που δεν πειθαρχούν στο μέτρο της επίταξης. Η ψήφισή της αναμένεται την Πέμπτη στη Βουλή.

Θα διώκονται για κακούργημα ενώ δίνεται η δυνατότητα να αφαιρείται η άδεια άσκησης επαγγέλματος ή δημόσιας χρήσης.

Δεν έχει κανένα νόημα η ύπαρξη κλειστών επαγγελμάτων, αποβαίνει σε βάρος του κοινωνικού συνόλου δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Φώτης Κουβέλης.

Η κατάσταση στην αγορά είναι πολύ άσχημη επανέλαβε για ακόμα μία φορά, ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Τόνισε ότι η κατάσταση έφτασε στο σημείο αυτό από λεπτομέρειες. Είπε πως τα αιτήματα τους όπως το ασφαλιστικό έχουν τακτοποιηθεί.

Τα μπλόκα στη Θεσσαλονίκη
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. εξακολουθούν να διατηρούν σταθμευμένα τα οχήματά τους στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Έτσι, σύμφωνα με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, φορτηγά υπάρχουν:

-Στη διασταύρωση της Λαχαναγοράς (95)

-Στη διασταύρωση Γέφυρας, στον δρόμο Θεσσαλονίκης-Βέροιας (60)

-Στο Δερβένι (15)

-Στην πύλη 16 του ΟΛΘ (30)

Τα φορτηγά είναι σταθμευμένα στους παραπάνω οδικούς κόμβους, χωρίς να δημιουργούν, την ώρα αυτή, πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου