Θα έρθει η μέρα που η γη θα εκλιπαρεί για τη ζωή της. Θα κλαίει με δάκρυα αίματος! Εσείς θα έχετε την ευκαιρία να την βοηθήσετε ή να την αφήσετε να πεθάνει. Όταν θα πεθάνει θα πεθάνετε και σεις. (John Hollow Horn, Oglala Lakota, 1932)

True or false ?

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

1 στα 3 παιδιά μέχρι 16 ετών, θεωρεί εξωγήινους τους...

Η σχετική έρευνα έγινε με τη συμμετοχή  1000 παιδιών ηλικίας από 5 έως 16 ετών από την εταιρεία Twentieth Century Fox Home Entertainment, με αφορμή την κυκλοφορία του dvd "Aliens in the Attic".

  Τα 3/4 των παιδιών  δηλώσαν απολύτως σίγουρα για το ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή. Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι αυτό. Στην ερώτηση "μπορείτε να φανταστείτε πώς θα μοιάζει ένας εξωγήινος, το  1/3 των παιδιών έδωσε μία πολύ πρωτότυπη απάντηση:
 
 
Δήλωσαν πως δεν χρειάζεται να κάνουν καμία  προσπάθεια να φανταστούν πώς θα είναι ένα alien  αφού είναι πεπεισμένα ότι το έχουν συναντήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους και δεν είναι άλλος από έναν δάσκαλό ή καθηγητή τους!  Στα 1000 παιδιά περισσότερα από 300, κατονόμασαν τον δάσκαλο ή κάποιον καθηγητή τους ως... εξωγήινο! Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως οι συμμετέχοντες δεν μπορούσαν να ακούσουν ο ένας τις απαντήσεις του άλλου, συνεπώς δεν υπήρξε θέμα επηρεασμού μεταξύ τους, ενώ οι υπεύθυνοι της έρευνας διαβεβαιώνουν πως κανένας από τους συμμετέχοντες δεν έκανε χιούμορ με το θέμα αυτό!



  Αυτό που ανησύχησε τους ερευνητές είναι ότι ενώ στο θέμα "εξωγήινοι" τα παιδιά ήταν απολύτως ενημερωμένα, δεν παρατηρήθηκε το ίδιο και στις ερωτήσεις γύρω από το ηλιακό μας σύστημα αφού τα 9 στο 10, δεν κατάφεραν να ονομάσουν ούτε καν τους μισούς πλανήτες του.

  Στο βίντεο μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας "Εξωγήινοι στη σοφίτα" ("Aliens in the Attic").

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου