Θα έρθει η μέρα που η γη θα εκλιπαρεί για τη ζωή της. Θα κλαίει με δάκρυα αίματος! Εσείς θα έχετε την ευκαιρία να την βοηθήσετε ή να την αφήσετε να πεθάνει. Όταν θα πεθάνει θα πεθάνετε και σεις. (John Hollow Horn, Oglala Lakota, 1932)

True or false ?

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Τιτανικός: ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Astoria, ο πρώτος εβραίος "στόχος"!

Ποιοι ήταν οι τρεις "μοιραίοι" επιβάτες του "Τιτανικού"?

Σύμφωνα με μία θεωρία συνωμοσίας που πρωτοεμφανίστηκε στον γαλλόφωνο δικτυακό τόπο conspiration.cc μέσα από ένα άρθρο του Joel Labruyere με τίτλο "Ο άρρωστος κόσμος των Ιησουιτών" (Le Monde Malade des Jesuites), ο Τιτανικός δεν βυθίστηκε γιατί προσέκρουσε σε παγόβουνο αλλά στα ... συμφέροντα των μεγάλων οικογενειών των ΗΠΑ που εκείνη την εποχή προσπαθούσαν να ιδρύσουν την FED: το Ομοσπονδιακό Σύστημα  Αποθεμάτων των ΗΠΑ.

  Τρεις εβραίοι πολυεκατομμυριούχοι που επέβαιναν στον Τιτανικό, είχαν αντιρρήσεις για την ίδρυση της τράπεζας κι έτσι κάποιοι αποφάσισαν να τους βγάλουν από την μέση.


  Ο πρώτος από τους εβραίους ήταν ο John Jacob Astor ο τέταρτος-αμερικανός επιχειρηματίας επενδυτής , ιδιοκτήτης  του περίφημου ξενοδοχείου "Astoria" της Νέας Υόρκης και μετέπειτα συνιδιοκτήτης του "Waldorf Astoria Hotel" (στη φωτογραφία). Γόνος οικογένειας κροίσων με επιχειρήσεις στον χώρο του real estate και του εμπορίου γούνας  ο Astor λέγεται οτι κουβαλούσε μαζί του στο ταξίδι το αστρονομικό ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων!

 












Ο Astor ήταν γνωστός για την καταναλωτική του μανία και - κόντρα στα όσα λέγονται για τους εβραίους και το χρήμα - απολάμβανε να σπαταλάει την περιουσία του σε υπερβολικές
πολυτέλειες

Ποιοί ήταν οι άλλοι δύο μοιραίοι επιβάτες του Τιτανικού;

Τιτανικός: γόνος των Guggenheim, του γνωστού μουσείου ο δεύτερος εβραίος "στόχος"!


Σύμφωνα με μια θεωρία συνωμοσίας του  Joel Labruyere ο  Τιτανικός δεν βυθίστηκε γιατί προσέκρουσε σε παγόβουνο αλλά ... στα συμφέροντα των μεγάλων οικογενειών των ΗΠΑ που εκείνη την εποχή προσπαθούσαν να ιδρύσουν την FED: το Ομοσπονδιακό Σύστημα Αποθεμάτων των ΗΠΑ.
  Ο δεύτερος από τους πλούσιους εβραίους που ταξίδευαν με τον Τιτανικό ήταν ο Benjamin Guggenheim, γόνος της οικογένειας Guggenheim που χρηματοδότησε την ίδρυση του ομώνυμου μουσείου.

  Ο πατέρας του, Meyer Guggenheim, ήταν ένας από τους μεγιστάνες στον χώρο των ορυχείων  αλλά οι φήμες της εποχής έλεγαν πως ο γιος κληρονόμησε μόνο την τεράστια περιουσία και ούτε ίχνος από το επιχειρηματικό δαιμόνιο του πατέρα του.
  Ο 45χρονος Benjamin αν και την μοιραία νύχτα του ναυαγίου κατάφερε να επιβιβαστεί στην ναυαγοσωστική λέμβο ν.9, τελικά έχασε την ζωή του στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού. Αυτόπτες μάρτυρες τον περιέγραψαν ψύχραιμο, καλοντυμένο και υπερόπτη ακόμη και λίγες στιγμές πριν συναντήσει τον θάνατο!!
  Η τελευταία του πράξη πριν εγκαταλείψει τον "Τιτανικό" ήταν να γράψει ένα σημείωμα που έλεγε : "Εάν μου συμβεί οτιδήποτε πείτε στην γυναίκα μου οτι έκανα το καθήκον μου"- ένα μήνυμα που ποτέ κανείς δεν κατάλαβε δεδομένου οτι ο Guggenheim ταξίδευε  συνοδευόμενος από την ερωμένη του, γαλλίδα τραγουδίστρια η οποία και επέζησε του ναυαγίου!!

  Σημείωση: ο Guggenheim επιβιβάστηκε στο πλοίο από το λιμάνι του Cherbourg της Γαλλίας, όπως ακριβώς και ο Astor!

Ιδιοκτήτης των πολυκαταστημάτων Macy's ο τρίτος μοιραίος επιβάτης του Τιτανικού!

Τιτανικός: ο ιδιοκτήτης των πολυκαταστημάτων Macy's, ο τρίτος εβραίος "στόχος".

 Σύμφωνα με μία θεωρία συνωμοσίας πρωτοεμφανίστηκε στον γαλλόφωνο δικτυακό τόπο conspiration.cc μέσα από ένα άρθρο του Joel Labruyere με τίτλο "Ο άρρωστος κόσμος των Ιησουιτών" (Le Monde Malade des Jesuites), ο Τιτανικός δεν βυθίστηκε γιατί προσέκρουσε σε παγόβουνο αλλά... στα συμφέροντα των μεγάλων οικογενειών των ΗΠΑ που εκείνη την εποχή προσπαθούσαν να ιδρύσουν την FED:  το Ομοσπανδιακό Σύστημα Αποθεμάτων των ΗΠΑ.
  Τρεις εβραίοι πολυεκατομμυριούχοι που επέβαιναν στον Τιτανικό, είχαν αντιρρήσεις για την ίδρυση της τράπεζας κι έτσι κάποιοι αποφάσισαν να τους βγάλουν από την μέση.
  Το τρίτο όνομα που αναφέρει ο Labtuyere είναι αυτό του γερμανο - αμερικανού Isodor Straus. Ο Straus ήταν έμπορος και ξεκίνησε μαζί με τον αδελφό του από ένα κατάστημα γυαλικών που στεγαζόταν μέσα στο πολυκατάστημα Macy's της Νέας Υόρκης. Παράλληλα υπήρξε  μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου την περίοδο 1894 -1895, με την παράταξη των Δημοκρατικών. Έναν χρόνο μετά ο Isidor Straus κατάφερε να γίνει συνιδιοκτήτης των Macy's  Department Store (στη φωτογραφία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου