Θα έρθει η μέρα που η γη θα εκλιπαρεί για τη ζωή της. Θα κλαίει με δάκρυα αίματος! Εσείς θα έχετε την ευκαιρία να την βοηθήσετε ή να την αφήσετε να πεθάνει. Όταν θα πεθάνει θα πεθάνετε και σεις. (John Hollow Horn, Oglala Lakota, 1932)

True or false ?

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Θέλουν να φθάσουν τα… 1.600 χλμ./ώρα με πρωτότυπο όχημα

Το Bloodhound SSC είναι ένα πρωτότυπο βρετανικό όχημα με το οποίο οι ιδιοκτήτες του στοχεύουν να σημειώσουν το νέο ρεκόρ ταχύτητας εδάφους.

Συγκεκριμένα, το όνειρό τους φθάνει μέχρι τα… 1.600 χλμ./ώρα, νούμερο που ακούγεται εξωπραγματικό και βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Την προσπάθεια, πάντως, στηρίζει η βρετανική τράπεζα Coutts Bank, η οποία μάλιστα έχει τοποθετήσει μία replica του οχήματος στην έδρα της στο Λονδίνο, όπου και θα βρίσκεται εκεί μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου.

Εκτός από τη χορηγία της εν λόγω τράπεζας, ένα μεγάλο ποσό υπολογίζεται να συγκεντρωθεί από τις 10 λίρες που θα καταβάλουν όσοι γράψουν το όνομά τους πάνω στο Bloodhound SSC. Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί 5.000 ονόματα…

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Συνεργασία Bang & Olufsen με την BMW



Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι παρουσιάστηκαν οι πρώτοι καρποί της συνεργασίας δύο κορυφαίων, η κάθε μια στον τομέα της, εταιριών.

Η Bang & Olufsen και η γερμανική εταιρεία BMW αποκάλυψαν το νέο ηχοσύστημα High-End Surround Sound System που διατίθεται στα αυτοκίνητα της σειράς 6.


Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος & CEO της Bang & Olufsen, Karl Kristian Hvidt Nielsen, «είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη συνεργασία. Η BMW και η Bang & Olufsen έχουν τις ίδιες αξίες, που εστιάζονται στο σχεδιασμό και την απόδοση. Αξίες που έχουν χαρίσει και στις δύο μάρκες μία μοναδική θέση στην αγορά στον αντίστοιχο τομέα τους».

Επί σειρά ετών, η Bang & Olufsen προμηθεύει ειδικά εξαρτήματα αλουμινίου για ορισμένα αυτοκίνητα της BMW.

Το σύστημα High-End Surround Sound System αναπτύχθηκε με άκρα μυστικότητα στις ερευνητικές εγκαταστάσεις της Bang & Olufsen στο Struer της Δανίας. Μέσα από πολλούς μήνες εντατικής έρευνας και ανάπτυξης, το σύστημα ήχου άρχισε να παίρνει μορφή. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα ήχου που ενοποιεί απρόσκοπτα τον καθαρό Δανέζικο σχεδιασμό της Bang & Olufsen με το δυναμικό τρισδιάστατο στυλ της BMW και τις ρευστές, σπορ γραμμές του εσωτερικού του αυτοκινήτου της σειράς 6 της BMW.

Το σύστημα ήχου διαθέτει μερικά μοναδικά στοιχεία σχεδιασμού, όπως τον χειροποίητο ακουστικό φακό Acoustic Lens που τοποθετείται στο κέντρο του πίνακα οργάνων, ο οποίος, όταν ενεργοποιείται, ανοίγει για να αποκαλύψει τον φακό στο εσωτερικό. Μία πολύ γνωστή τεχνολογία ήχου της Bang & Olufsen για το αυτοκίνητο και το σπίτι, η Acoustic Lens Technology (ALT), διατίθεται σε αρκετά προϊόντα της Bang & Olufsen, συμπεριλαμβανομένων και των κορυφαίων της γκάμας ηχείων BeoLab 5. Η ALT μεγιστοποιεί την περιοχή του βέλτιστου ήχου μπροστά από το ηχείο, παρέχοντας βελτιωμένη αίσθηση χώρου και ρεαλισμό σε σύγκριση με την εστιασμένη ακτίνα ήχου που προσφέρουν τα παραδοσιακά ηχεία με σχεδιασμό διαφράγματος.

Τα καλύμματα από συμπαγές αλουμίνιο που καλύπτουν τα 16 υψηλής απόδοσης ηχεία συμπληρώνουν επίσης το σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου ενώ δημιουργούν μία αίσθηση μοναδικότητας. Φινιρισμένα με ένα στυλάτο ανοδιωμένο περλέ χρώμα και με το λογότυπο της Bang & Olufsen χαραγμένο με λέιζερ, τα καλύμματα μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από την επιφάνεια του εσωτερικού, τονίζοντας τη δυναμική, σπορ αίσθηση. Τα μοτίβα των οπών κάθε καλύμματος ανοίχθηκαν με προσοχή, με αποτελέσμα οι οπές να είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες από όποια γωνία κι αν τις δείτε - ένα μοναδικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό στο χαρτοφυλάκιο των συστημάτων ήχου για αυτοκίνητα της Bang &Olufsen.

Η διάταξη των 16 πλήρως ενεργών ηχείων, με ένα subwoofer τοποθετημένο κάτω από κάθε μπροστινό κάθισμα, επτά ηχεία μεσαίων συχνοτήτων και επτά tweeter, δημιουργεί μία εξαιρετικά ισορροπημένη ακουστική εμπειρία που περιβάλλει τον οδηγό και τους επιβάτες με κρυστάλλινο ήχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου