Θα έρθει η μέρα που η γη θα εκλιπαρεί για τη ζωή της. Θα κλαίει με δάκρυα αίματος! Εσείς θα έχετε την ευκαιρία να την βοηθήσετε ή να την αφήσετε να πεθάνει. Όταν θα πεθάνει θα πεθάνετε και σεις. (John Hollow Horn, Oglala Lakota, 1932)

True or false ?

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Θανατηφόρο ήταν το crash test με κινεζικό αυτοκίνητο

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η λειτουργία του LatinNCAP, του φορέα της Λατινικής Αμερικής που δραστηριοποιείται σε crash test αυτοκινήτων και είναι αντίστοιχος του ευρωπαϊκού EuroNCAP.

Χωρίς καθυστερήσεις, ο εν λόγω οργανισμός προχώρησε στην πρώτη δοκιμή πρόσκρουσης, όπου πρωταγωνιστής ήταν ένα αυτοκίνητο από την Κίνα. Ο λόγος για το Geely CK1, το οποίο δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε ένα αστέρι ασφαλείας για την προστασία των επιβατών.
Η πρόσκρουση έγινε με 64 χλμ./ώρα, το αυτοκίνητο δεν διέθετε αερόσακους και, αν το ατύχημα ήταν πραγματικό, θα ήταν μοιραίο για τους επιβάτες που κάθονταν μπροστά. Να σημειώσουμε ότι και παλαιότερα (το 2008), κινεζικό αυτοκίνητο που πέρασε δοκιμές πρόσκρουσης δεν κατάφερε να αποσπάσει κανένα αστέρι για την ασφάλεια των επιβατών.

Δείτε το video από το crash test με το κινεζικό αυτοκίνητο



Πηγή  Zougla.gr



------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Νέα έκδοση του Seat Ibiza χωρίς τέλη κυκλοφορίας


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πολύ σύντομα αναμένεται να λανσαριστεί μία νέα έκδοση πολύ φιλική στο περιβάλλον του Seat Ibiza.


Πρόκειται για την Ecomotive, η οποία θα εκπέμπει μόλις 92 γραμμάρια CO2 στο χιλιόμετρο, ενώ σημαντικό στοιχείο θα είναι και η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Για την ελληνική αγορά όμως θα έχει διπλή αξία, αφού με τόσο χαμηλές εκπομπές ρύπων ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν θα πληρώνει καθόλου τέλη κυκλοφορίας.

Να θυμίσουμε πως με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης από την 1η Νοεμβρίου 2010 τα αυτοκίνητα θα πληρώνουν τέλη ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων CO2, ενώ όσα εκπέμπουν κάτω από 100 γραμ./χλμ. δεν θα έχουν καθόλου τέλη κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου